Open menu

Поздравителен адрес от областния управител на област Кюстендил Виктор Янев по повод откриването на учебната 2016/2017 година

По повод новата учебна 2016/2017 година областният управител Виктор Янев изпрати поздравления на училищата в област Кюстендил. В поздравителния адрес се казва:

"До директорите:

За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай откриването на учебната 2016/2017 година!

Благодарение на Вашия професионален труд, всеотдайност и енергия, днес вратите на училището Ви са отново широко отворени за учениците. Приемете моята признателност, че за поредна година давате възможност на децата да следват мечтите си, изминавайки трудния и вълнуващ път към знанието. Днес страната ни има нужда от креативни и любознателни млади хора, които вярвам, че Вашето училище ще продължи да ги възпитава като горди европейски граждани и достойни наследници на българщината!

До учителите:

Бъдете здрави, жизнени и всеотдайни, предавайки на поколенията Вашите безценни знания и мъдри напътствия! Продължавайте да оправдавате доверието на хората, поверили образованието на децата си във Вашите ръце! Нека все по-често срещате признание в очите на своите порастнали ученици, защото всеки ден да преподаваш със сърцето си е равносилно, всеки ден да даваш част от себе си. Простете детските терзания и грешки, които биха Ви напътстватвали към опознаване на колебливия им търсещ свят, който е продиктуван от динамиката и особеностите на нашето съвремие.

До родителите:

За Вас е не по-малко вълнуващ първият учебен ден, заради желанието и стремежа на децата Ви да порастнат. Правилният път по който те ще тръгнат, е точно този, който те сами ще изберат, съпътствани и подкрепяни от Вас! Искрено се надявам, че българското образование ще оправдае Вашите очаквания и ще успее да им отвори  вратите на знанието. Вие сте генараторите на позитивните им промени, чрез своята загриженост и обич!

До учениците:

Нека този тържествен ден да даде началото на една успешна и ползотворна учебна година, изпълнена с незабравими моменти, приятелски трепети и сбъднати мечти! Когато търсите същността и смисъла на заобикалящия ни свят, и упорито преследвате своите амбиции бъдете сигурни, че късметът и благополучието ще бъдат на ваша страна! 

НА ДОБЪР ЧАС!

С уважение,

Виктор Янев, областен управител

Печат