Open menu

Поздравителен адрес от областния управител на област Кюстендил Виктор Янев по повод Деня на народните будители

По случай Деня на народните будители, областният управител Виктор Янев изпрати поздравителни адреси до училищата и читалищата в област Кюстендил. В поздравителния адрес се казва:

"Уважаеми просветни и културни дейци,

Уважаеми съграждани,

За мен е чест да Ви поздравя по повод 1 ноември – Деня на народните будители!

Този национален празник е символ на българската духовност и самосъзнание и повод за отдаване на дълбока почит към духовници, книжовници, учители и просветители, наречени от народа „будители на нацията“! Свеждаме глави пред тях и пред безкористното им дело, с което завещаха на бъдещите поколения стремеж към знание, будност и национално самочувствие.

Позволете ми да честитя днешния празник и на всички съвременни будители, които просветляват бъдещите поколения с огънчето на науката, културата, националната чест и възрожденско родолюбие! Бъдете здрави, вдъхновени и целеустремени, защото Вие сте надеждата за оцеляването на българския род, нрав и обичаи!

Нека всички Ваши начинания, наситени с пълноценен смисъл, да бъдат съпроводени с успех и все по-умело да проправят пътя към представата за българския просветител, за да запази всеки от нас частица будителство и плам за самосъхранение!

Честит празник!"

Във всички общини от област Кюстендил празникът ще бъде отбелязан с различни прояви - концерти, изложби и беседи.

Печат