Open menu

Главният секретар на Областна администрация Гергана Михайлова уважи тържеството по повод Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България

Фармацевти от цялата страна се събраха в парк-хотел „Кюстендил“ за да отбележат за трета поредна година Деня на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България. По покана на Управителния съвет на българския фармацевтичен съюз и Управителния съвет на регионалната фармацевтична колегия в тържествения коктейл се включи и представител на Областна администрация – Кюстендил в лицето на Главния секретар Гергана Михайлова. От името на Областния управител Виктор Янев тя поднесе символичен подарък към Председателите на УС на БФС и РФК Кюстендил - проф. Илко Гетов и маг.-фарм. Евгения Димитрова. Тържеството уважиха и Кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, Председателят на ОбС – Кюстендил Иван Андонов, д-р Андрей Стоянов от РЗОК – Кюстендил и други.

След поздравителните слова, бе връчен специален приз за цялостен принос към фармацията на маг.-фармацевт София Захариева. От своя страна тя благодари и пожела здраве и успехи на колегите си.

Празникът се отбелязва на този ден не случайно. Именно на 10-ти февруари 2007 година се провежда първия Учредителен конгрес на БФС. По този повод горяха и деветте свещички върху тортата, която бе специална изненада.

Печат