Open menu

По повод 70 години от първия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ Козлодуй - Околчица и 140 години от героичния подвиг на Христо Ботев, Областна администрация Враца организира поход по стъпките на четниците

През 2016 година се навършват 70 години от първия Национален туристически поход "По пътя на Ботевата чета" Козлодуй - Околчица, 27 май - 2 юни 2016 г. и 140 години от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета за освобождението на България.

Във връзка с тези юбилейния събития за област Враца, значими на национално ниво, Областна администрация - Враца организира 70-тия Национален туристически поход по 120-километровия "Ботев път" от Козлодуйския бряг до връх Околчица, станал символ на саможертвата в името на Родината. В маршрута са включени обекти от Националните движения "Опознай България - 100 национални туристически обекта" и "Опознай родния край".

Походът ще се проведе под патронажа на Росен Плевнелиев - Президент на Република България, със съдействието на Министерството на образованието и науката, Регионалните инспекторати по образованието, Министерство на туризма, Български туристически съюз и СКО "Леденика" Враца и се финансира от Министерски съвет. 

Крайният срок за подаване на писмени заявки и въпроси за участието в похода е 09.05.2016 година, както на място в Областна администрация - Враца, така и на ел. поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Печат