Open menu

Губернаторът Виктор Янев присъства на тържественото откриване на Международния конкурс за класическа китара „Академик Марин Големинов“ в гр. Кюстендил

Международният конкурс за класическа китара „Академик Марин Големинов“ е един от емблематичните за кюстендилския регион конкурс. През 2016 година се навършват 20 години от създаването му. Събитието се организира от НЧ „Братство - 1869“ с председател Иван Андонов, както и Читалище „Пробуда“ под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.

Началото на музикалния форум бе даден в залата на Общински драматичен театър – Кюстендил. Официален гост на събитието бе областният управител Виктор Янев. Присъстваха и зам.кметовете на Община Кюстендил Росица Плачкова и Светослав Василев.

Конкурсните дни от 7 до 9 април ще протекат в залите на читалище „Братство 1869”. В програмата са предвидени множество лекции, беседи и концерти на гостите от страната и чужбина. Тази година ще участват китаристи от България, Сърбия, Македония, Украйна, Китай, Косово, Унгария, Турция и др. В журито на конкурса са поканени едни от най-утвърдените имена в България и чужбина, като проф. Панайот Панайотов, проф. Петър Льондев, Шандор Мещер – Унгария, Урош Дойчинович – Сърбия и др.

 

Печат