Open menu

Областният управител Виктор Янев подкрепя Националната кампания „Великден за всеки“

Официално стартира Националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда по патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. Областният управител на област Кюстендил Виктор Янев подкрепи тази инициатива, която е насочена към традиционно най-бедните членове на обществото ни – поколението на нашите родители, българските пенсионери.

Целта на инициативата  е да бъдат подпомогнати с ваучери за 20 лв. най-нуждаещите се пенсионери. Техните притежатели ще могат да пазаруват в 5 000 магазина в цялата страна.

Средствата се набират по банкова сметка в СИБАНК, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, чийто титуляр е Български червен кръст.

         IBAN: BG03BUIB98885029906100

         Банков код: BUIBBGSF

         Или със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

        

Изрично условие е при попълване на платежното нареждане да се посочва общината, за която се прави паричното дарение. Целта е децентрализация на набраните средства, така че да е ясно с какъв паричен фонд разполага всяко от населените места и със съответната набрана сума да се купят ваучерите за храна.

Печат