Open menu

Областният управител Виктор Янев с поздравителен адрес по повод Деня на Съединението

"Уважаеми жители на област Кюстендил,

Драги сънародници,

Днес отбелязваме една от най-достойните и съдбоносни дати в българската история – Съединението на Източна Румелия с Княжество България!

131 години България планира бъдещето, водена от своята максима: „Съединението прави силата“, която изречена в онзи септемврийски ден дава урок на завоевателите в стремежа им да отнемат онова, което принадлежи единствено на младата българска държава – земя, утъпкана от предците ни и напоена с тяхната саможертвена кръв.

С времето все повече се отдалечаваме от тези събития, но нека никога не забравяме, че познаването на българската история и традиции, и отстояването на постиженията в национално-освободителните борби са основа на съхранение на българското ни самосъзнание, с което ще продължим да пренаписваме хрониките! Длъжни сме с всички усилия да разкажем на идните поколения за извора на българската гордост и чест, за да ги възпитаваме в родолюбие и борбеност!

Нека днес да отдадем нужното признание и благодарност към отдалите живота си за национално обединение и свобода, и отново да си припомним, че единствено с общи усилия можем да посрещаме успехите на нашата Родина! 

Честит празник!"

Печат