Областна администрация Кюстендил се включва в инициатива на Народното събрание, посветена на 140 години от приемането на Търновската конституция

        Областна администрация Кюстендил е една от областите в страната, включващи се в инициатива на Народното събрание по повод 140-годишнината от Учредителното събрание, приело Търновската конституция на 16 април 1879 г. Събитието ще се отбележи с пътуваща изложба, като освен областните администрации, съорганизатор е и Държавна агенция „Архиви“.

       В град Кюстендил представителната изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“ ще се проведе на 14 януари /понеделник/, а входът за нея ще бъде свободен.

       Изложбата ще представи исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност, моменти от работата върху Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития, които го следват.

       С реализирането на тази инициатива организаторите поставят акцент върху едно важно събитие, възстановила страната ни като самостоятелна държава на картата на Европа и поставило началото на европейското, демократично и правово развитие на България.

08.01.2019г.

Печат